logga_1024x225.gif

           

Hem Finansiering Utbildning Tatueringsborttagning Specifikationer Bilder Kontakt

Blekning / borttagning av tauering med laser


Med hjälp av laserbehandling kan man ta bort de oönskade tatueringar genom att laserljuset i hög hastighet slår sönder färgpigmenten med ljusvågor utan att skada huden i mellersta hudskiktet ”läderhuden”. Vår Q-switchade YAG-laser bleker bort de flesta färger effektivt. Mörka färger brukar för det mesta vara lättare att ta bort än ljusa färger. Metoden att ta bort tatueringar med laser är välbeprövad och dokumenterad och används över hela världen.

Anledning till att man vill ta bort sin tatuering kan vara många….

​- Man har tröttnat på sin tatuering?
- Tycker att tatueringen är dåligt utförd?
- Tatueringen siter på fel ställe?
- Namn på före detta pojk eller flickvänner
- Vill göra en så kallad cover-up (täcka över med en ny tatuering)

Försvinner tatueringen helt?

Många tatueringar försvinner helt men ibland kan pigmentrester eller skuggor synas. Man kan aldrig garantera att 100% av tatueringen försvinner helt och hållet då vissa faktorer såsom vilka och antalet färger som används, hur djupt tatueringen sitter och hur länge den har suttit påverkar slutresultatet. Men räkna med 6-9 behandlingar för en tatuering som är utförd hos en tatuerare och något mindre för en hemmagjord tatuering.

Finns det några risker med behandlingarna? 

Risken för ärrbildning vid laserbehandling är minimal. Laserljuset når aldrig ner till underhuden där ärrvävnad bildas. Naturligtvis används skyddsglasögon för alla som vistas i behandlingsrummet.

Det bästa och skonsammaste sättet att behandla är med vår moderna YAG laser Tattoo Light med 2 olika våglängder för både mörka och ljusa färgpigment som är väldigt skonsam mot huden och samtidigt effektiv med sina extremt korta pulser och stora spotsize.

Hur ofta kan man behandla? 

Det måste gå mellan 6-8 veckor mellan behandlingarna då kroppen själv transporterar bort de sönderslagna färgpigmenten genom kroppens s.k städceller.      

 

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Hälsocenter i Närke   Karlslundsgatan 20   703 41   Örebro  Tel:  019-265650   e-post: info@halsocenter-narke.se

         

                             

Sitemap